Inspiraatiota sisustamiseen – Vallila Oulun Valkeassa

Inspiraatiota sisustamiseen – Vallila Oulun Valkeassa

kategoria Ostokset | 0

Kaupallinen yhteistyö

Kauppakeskus Valkean toiseen kerrokseen, entisen Oulun Gallerian tiloihin, avattiin viime marraskuussa Vallilan myymälä. Vallilan kauniista ja valoisista tiloista kaari-ikkunoiden takaa löydät kattavan valikoiman mattoja, valmisverhoja ja verhokankaita. Uutuuksina valikoimassa ovat mukana myös astiat ja kylpyhuonetekstiilit. Vallila on perinteisesti tunnettu verhoista ja verhokankaista, viime vuosina rinnalle ovat tulleet matot ja kodin käyttötavarat. Myymälän palveluihin kuuluu asiantuntevan opastuksen ja verhosuunnittelun lisäksi sisustusompelijan toteuttama ompelupalvelu, jossa onnistuvat myös erikoistyöt.

Oulu-tuotteet Vallilassa

Viime aikojen hittituote Valkean Vallilassa ovat olleet Matleena Issakaisen suunnittelemat Oulu-kankaat ja niistä valmistetut tuotteet. Yhteen kuosiin on koottu näkymiä Oulun kauniista maamerkeistä ja nähtävyyksistä: yli 100-vuotias Kauppahalli Oulun torilla, josta voi hakea evääksi vaikkapa lämmintä rieskaa, Kauppatorin ympäristön vanhat punaiset aitat ja Pikisaaren idyllinen puukaupunki. Tuoteperheeseen kuuluvat punaisen ja harmaan sävyiset kankaat, sivuverhot sekä kappaverhot. Koristetyynynpäällisiä on saatavilla punaisen sävyisinä ja yhden hengen pussilakanasettejä harmaan sävyisinä. Oululaiset ovat tykänneet ostaa Oulu-tuotteita, yksi jos toinenkin on ajoittain myyty loppuun. Oulu-kangas tuo Oulun kotiin ja sisustukseen lämminhenkisen kauniilla tavalla.

Matleena Issakainen ikuisti myös koivut Oulussa Ainolan puistossa ja siitä syntyi kaunis Koivukuja-kuosi, joka nähdään monissa eri tuotteissa.

Pitkän linjan vallilalainen

Valkean Vallilassa tahtipuikkoa heiluttaa hyväntuulisesti pitkän linjan vallilalainen, myymäläpäällikkö Marketta Kivimäki.

Marketta on tehnyt työuransa Oulussa. Ura alkoi Sellgrenin verhomyymälästä Kirkkokadulta noin 30 vuotta sitten. Sieltä hänet löydettiin Askon tekstiilipuolelle ja hän tutustui Vallilan tuotteisiin, joita silloin olivat kankaat ja vahakankaat. Lamavuosien alkaessa Marketta päätti niistä huolimatta perustaa oman yrityksen, jota pyöritti kahdeksan vuotta. Yrittäjyyden jälkeen hän törmäsi sattumalta tietoon, että Oulun Eurokankaaseen haettiin Vallilan erikoismyyjää, Marketta sai paikan ja työskenteli siellä kuusi vuotta. Sieltä hän jatkoi Vallilan myyjäksi Kodin Ykköseen. Kun Vallilassa sitten päätettiin, että Ouluun perustetaan Vallilan oma myymälä, siirtyi Marketta luotsaamaan sitä eikä ole päätöstään katunut.

Marketan mielestä Vallilassa on hyvä juttu se, että se on työympäristönä ollut semmoinen, että työssään on saanut toteuttaa omiakin näkemyksiä, vaikka isommat linjaukset tulevatkin ylemmältä taholta. Työ ei ole rajoitettua, eikä ole ison firman byrokratiaa, sanaan on voinut luottaa. Marketta kertoo Vallilasta myös, että se on aina yrityksenä reagoinut muuttuvaan maailmaan ja kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Vallilan tapa kohdata asiakkaat on palveleva. Henkilökunta koulutetaan ja opastetaan palveluhenkisyyteen, kyseessä on erikoisliike jossa saa osakseen erityispalvelua.

Palijasjalakanen oululainen

Marketta Kivimäki on syntynyt Oulussa ja on siis palijasjalakanen oululainen. Marketan mielestä Oulu on ihana kaupunki, sopivan kokoinen paikka. Oulussa voi olla halutessaan huomaamaton, mutta ei ole hirveän iso homma tulla huomatuksikaan. Oulu on hyvä paikka, puolen Suomen pääkaupunki. Marketalle kolme oululaisinta asiaa ovat rössypotut, Toripolliisi ja kauppakeskus Valkea.

Marketan mielestä kaupunkikulttuuria löytyy Oulusta yllin kyllin, Oulu suorastaan tulvii tapahtumia. Talviaikanakin, on poroajelua ja valofestivaalia. Oulusta löytyy jokaiselle jotakin. Marketta löytää aina halutessaan ja ehtiessään jotakin mielenkiintoista Oululaisesta kulttuuritarjonnasta, vaikka välillä myymälän pitkät aukiolot ja pyhätyöt hieman määrittävätkin kulttuurin harrastamista.

Uutuutena Vallila on lanseerannut hillityn Ajaton-sarjan. Pehmoiset kylpyhuonetekstiilit täydentyvät jatkossa muunmuassa makuuhuoneen tekstiileillä ja astioilla.

Mainio Kanaset nostaa hymyn huulille!

Lätkäfanin suihkuverho. Ysiviis-sarja palauttaa mieleen vuoden 1995 kiekkokullan.

Käytännöllisiä vahakankaita kuositolkulla.

Lasten rakastama Mimmit! Tutut hahmot seikkailevat kankaissa ja muissa sisustustuotteissa.

Muusikko Lauri Ylönen on suunnitellut Alvardag X Vallila -erikoismalliston Kevät/Kesä 2017 -kokoelmaan. Malliston kuosit nähdään myös MTV3:lla alkavassa Laurin talot -tv-sarjassa.

Hypistelyä ja tuotetietoutta

Nettikaupan ja myymälän eroavaisuuksia pohtiessaan Marketta nimeää myymälän eduksi sen, että siellä asiakas saa heti vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Lisäksi esimerkiksi Vallilan tuotteita ajatellen niiden yksi tärkeä ominaisuus ovat värit, joita pääsee paremmin tutkailemaan myymälässä. Aistienvarainen tutustuminen tuotteisiin, esimerkiksi tuotteiden tunnusteleminen, on mahdollista vain myymälässä. Myymälässä käynti siis kannattaa!

Oulun Vallilan myymälästä löydät kattavan kodintekstiili- ja tavaravalikoiman lisäksi asiantuntevan henkilökunnan, iloista palveluasennetta sekä mukavan myymäläkokemuksen. Tervetuloa Valkean kakkoskerrokseen Vallilaan!

Yhteistyössä Oulun Vallila-myymälä ja Vallila Interior.

Teksti: Virve Liuska | Kuvat: Kaija Väisänen