Säihkettä ja kimallusta häämessuilla

kategoria Menot | 0

Kaupallinen yhteistyö

Kävin yhdessä tulevan kesän morsiamen kanssa Häämessujen huiskeessa Oulun Terminaalissa. Odotukset olivat kovat ja itse kaason rooliin astuneena näin jo mielessäni lähteväni messuilta pää täynnä uusia ideoita. Eikä aivan tyhjin käsin tarvinnut lähteäkään!

Vaikka morsiamelle onkin jo puku hankittu, oli aivan pakko pysähtyä ihailemaan Morsiusateljee Katariinan näyttäviä pukuja ja messuosastoa. Ensimmäisellä kierroksella messuosastoista pysähdyttivät erityisesti Fest -juhlapalvelut, Kukkakauppa Peikonlehti ja samassa yhteydessä ollut Siljankakut sekä Cocktail Company. Näistä viimeiseen ei tosin päässyt lähemmin tutustumaan väenpaljouden vuoksi; drinkkimaistiaiset houkuttivat janoista messukansaa.

Kävimme kuuntelemassa viime kesän morsiamen Emmin vinkit hääkuvaukseen valmistautumisesta. Hän itse oli tutustunut etukäteen eri valokuvaajiin ja heidän portfolioihinsa, erityisesti niiden tunnelmaan ja vaihtoehdoista yksi olikin ollut yli muiden. Hääkuva on ainutlaatuinen eikä silloin Emman mielestä kannata tarttua vain siihen edullisimpaan vaihtoehtoon. Erityisen hyvä vinkki oli miettiä hääkuvauksen ajankohtaa.

Hääpäivä on usein hyvin kiireinen ja kuvaukseen saattaa helposti vierähtää muutamia tuntejakin. Emmi oli itse hyödyntänyt koekampauksen ja -meikin hääkuvaukseen. Hieno idea mikäli on valmis luopumaan perinteestä, jossa pyritään pitämään hääpuku sulhasen silmiltä piilossa varsinaiseen hääpäivään saakka. Hyvä vinkki oli myös ottaa mukaan kuvaukseen esimerkiksi kaasot, jotka voivat avustaa ja hieman vapauttaa jännittävää tilannetta, harva meistä kun täysin jännittämättä kameran eteen astuu.

Messuilla olikin edustettuna useita valokuvaamoita ja vertailtavaksi erilaisia persoonallisia porfolioita.

Muotinäytöksen teemana oli ”The National Wedding Show goes Boho”. Suositussa näytöksessä jäimme takariviin, mutta säihke ja kimallus näkyivät sinnekin asti. Trendikäs morsiuspuku on romanttinen ja kerroksellisen näyttävä. Puvuissa nähtiin paljon pitsiä, tylliä sekä helmikirjailuja. Ikisuositun prinsessahelmaisen puvun rinnalle nousee yhä enemmän keveitä ja boheemimpia hääpukuja.

Miesten hääpukeutumisessa nähtiin perinteisten pukujen lisäksi slimmiä linjaa ja hohtavia materiaaleja. Moderni mies panostaa entistä enemmän myös asusteisiin.

Glamourin pisteellä pukuja pääsi tutkimaan läheltä ja sai äänestää kauneinta asua.

Juhlapaikat sekä hotellit esittelivät palvelujaan ja monella osastolla sai herkullisia maistiaisia. Mielenkiintoinen juhlasaliuutuus oli keväällä avattava historiallinen Voimala 1889. Chocosomnia esitteli oululaista käsintehtyä suklaata.

Löysimme Sinooperin messuosastolta koristetarvikkeita, morsianystäväni varasi morsiamen ”kuntokuurin” CMS Beauty Centerin pisteeltä ja löysipä hän aivan täydellisen vihkisormuksenkin itselleen Kultajousen asiantuntijan opastuksella. Hyvä saldo siis, ei muuta kuin kesähäitä odottelemaan!

Yhteistyössä Suomen häämessut