Oululainen työryhmä uuden Sólstafir -videon takana

kategoria Yleinen | 0

Islannin Post Metal -ylpeys Sólstafir julkaisi uusimman ”Berdreyminn”-nimisen albuminsa toukokuun lopussa. Albumilta julkaistiin eilen uunituore oululaisin voimin työstetty video. Kolmipäiväinen kuvausreissu vei Baltiaan ja kilometrejä täyteen lastattuun minibussiin kertyi tuhansia. Laina-autoparka, perille päästyä suomalainen ryhmä voitiin tunnistaa vähän väliä konepellin alta pukkaavasta savupilvestä.

Harri Haataja ja Vesa Ranta kuvasivat ensimmäisen videon Sólstafirille jo pari vuotta sitten Islannin jylhissä maisemissa. Yhteistyö poiki kesän alussa uuden kuvausreissun Latviaan ja Liettuan "Hill of Crosses" -ristikukkulalle. Paikka oli jäänyt Sólstafirin Addi Tryggvasonin mieleen bändin vieraillessa aiemmin tällä mystisellä kukkulalla.

Tummanpuhuvaa Hula- videota kuvattiin myös Skrundassa, vanhassa Neuvostoliiton aikaisessa armeijan tukikohdassa. Suljetulle vaaralliselle alueelle tarvittiin paikallinen opas, joka tiesi missä oli turvallista liikkua. 

Talon sisällä kuvatut kohtaukset on kuvattu Jurmalassa Diana Jancen historiallisessa talossa. Vallankumouksen aikaan rakennettu talo toimi myös seurueen inspiroivana majoituspaikkana.

Näyttelijä Eeva-Maria Kauniskangas kommentoi: "Kuvausreissu oli monella tapaa iso elämys; niin ammatillisesti kuin ihan siviilissäkin. Pääsin näyttelemään hienosti rakennettuun ja rankkaan tarinaan hyvin hienovaraista tunneilmaisuja ja rajujakin tunteita. Paitsi että sai tehdä työtä, mitä rakastaa, sain myös tutustua hienoon porukkaan sekä muodostettua uusia ystävyyssuhteita."

Työryhmä: Harri Haataja, Vesa Ranta, Aapo Lahtela
Näyttelijät: Eeva-Maria Kauniskangas, Addi Tryggvason ja Rauli Marjala
Solstafir soittaa Helsingin Tavastialla kuukauden päästä 17.11.

Teksti ja kuvitus: Niina Sulkala