Uusi nuorisofestivaali Ouluun

kategoria Yleinen | 0

Tutka nostaa esille huomisen suomalaisartistit

Uusi nuorisofestivaali Tutka 2018 rantautuu Ouluun 10.-11. elokuuta. Uuden musiikin ja nousevien tekijöiden festivaalilla esittäytyy kotimaisen musiikin tuorein ja terävin aalto. 2,2, hehtaarin alue Oulun Hietasaaressa esittelee myös raikkaimmat oululaiset kyvyt lifestylen ja hyvinvoinnin saralta. 

Kaksipäiväinen festivaali erottuu muista kesän tapahtumista sillä, että se on suunnattu vahvasti myös alaikäisille. Lisäksi festivaaleille on kiinnitetty vasta nousussa olevia artisteja.

Lavalla nähdään esimerkiksi oululainen 15-vuotias hiphop-tulokas Spaz Caroon. Nuori multi-instrumentalisti säveltää kappaleensa itse. Artistin taustatiimissä vaikuttavat Blind Channel -yhtyeestä tunnettu Niko Moilanen sekä Mikko Logren, joka on työskennellyt muun muassa Grammy-ehdokkaiksi valittujen kansainvälisten artistien kanssa.

Lisäksi lavalle nousee oululaisduo Sitku. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Täs on ollu vähän kaikenlaista huhtikuussa, ja on lämmitellyt Haloo Helsinki! -yhtyettä Hulluuden Highway -kiertueen keikoilla.

Festareilla nähdään myös raikkaan asenteen omaava pop/rock -yhtye SAVE. Viime vuosina yhtye on lyönyt itsensä läpi Suomen nuorisomusiikin terävimpään kärkeen. Parhaillaan SAVE valmistelee toista täyspitkää albumiaan, jolta julkaistu single Revontulia nousi Suomen Spotifyn viraalilistan sijalle 6.

Festivaalilavalle nousee myös turkulaisduo Boyat. Suuremman yleisön tietoisuuteen Boyat nousi kesällä 2017, kun he fiittasivat Antti Tuiskun Hanuri-megahitillä. Lisäksi yleisön eteen astelee raahelainen vuonna 2016 perustettu Eetu Viinikka & Varttuneet. Suomeksi tulkitseva yhtye on parhaillaan viimeistelemässä debyyttialbumiaan, jolta on julkaistu jo esimerkiksi kappale Mitä avaruus maksaa.

Tutka 2018 -festarin kruunaa helsinkiläinen elektronisen future house -musiikin kokoonpano Audile. Yhtye rikkoo elektronisen kentän perinteistä kaavaa tuomalla livevokalistit dj:n rinnalle. Yhtyeen debyyttialbumi Reload julkaistiin vuonna 2013. Lukuisilla Euroopan lavoilla nähty Audile valittiin Suomessa YleX:n Nosteessa-artistiksi loppuvuodesta 2015 biisillä Lighting It Up. Lisäksi Audile oli vuoden 2016 pääesiintyjä 20 000 kävijän Maata Näkyvissä -festareilla.

Tutka 2018 -festivaali järjestetään Ilo Oulussa 10.-11.8. Liput ja lisätiedot täältä.