Oulun Sarjakuvafestivaali 2018

kategoria Yleinen | 0

Oulun Sarjakuvafestivaali 23.-25.11.2018

Oulun seitsemäs Sarjakuvafestivaali alkaa ensi viikolla. Kolmipäiväinen festivaali tuo esille sarjakuvaa ja sen tekijöitä. Mukana on kansainvälisiä vieraita ja monipuolinen kotimainen kaarti. Festivaalin päätapahtumapaikat ovat Oulun kaupunginkirjaston pääkirjasto ja Sarjasto, Kulttuuritalo Valve ja siellä sijaitseva Oulun Sarjakuvakeskus. Lisäksi oheistapahtumia järjestetään eri puolella Oulua ja Oulun seutua.

Perjantai 23.11.

Tapahtuma alkaa perjantaina Sarjaston näyttelytilasta klo 16:00 näyttelykierroksella, jossa esitellään kirjaston tiloissa esillä olevat noin 10 sarjakuvanäyttelyä. Oulun Sarjakuvafestivaalin virallisia avajaisia vietetään perjantaina klo 18:00 Vaaran puistossa (Saaristonkatu 22) Teuvo Pakkalan patsaan kupeessa. Avajaisten yhteydessä paljastetaan Oulun Pohjoismaisen Sarjakuvakilpailun voittajatyöt, jotka heijastetaan Coronaria silmäsairaalan seinälle yhdeksi videoteokseksi. Teoksen tuottamisesta vastaavat yhdessä Oulun Sarjakuvakeskuksen kanssa Lumo -valofestivaali ja Coronaria. Avajaisten lopuksi Oulun Sarjakuvaseura ry:n puheenjohtaja Jyrki Korpua luovuttaa jokavuotisen Skrew You! -tunnustuspalkinnon. Perjantai-ilta päättyy iltaklubille, jossa julkaistaa neljä uutuusteosta oululaisilta tekijöiltä.

Lauantai 24.11.

Lauantai on Oulun Sarjakuvafestivaalin pääpäivä. Oulun Kaupunginkirjaston pääkirjasto täyttyy lukuisista Sarjakuvakeitaan sarjakuvamyyjistä ja sarjakuvanäyttelyistä. Kirjaston tapahtumatila Laiturin lavalla ja Pakkala-salissa voi käydä seuraamassa keskusteluja ja haastatteluja. Festivaalin kansainvälisistä vieraista haastateltavina ovat Martin Ernstsen ja Sigbjørn Lilleeng Norjasta, Stine Spedsbjerg ja Søren Mosdal Tanskasta, Mattias Elftorp Ruotsista sekä Oulun Sarjakuvakeskuksen residenssitaiteilija Cara Bean Yhdysvalloista.

Kotimaisten festivaaliesiintyjien kaarti on monipuolinen ja mukana ovat muun muassa: Ville Ranta, Mika Lietzén, Mari Ahokoivu, Karoliina, Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen (Kamala luonto), Harri Filppa ja Jukka Takalo, Jussi Hukkanen, Pentti Otsamo ja Pauli Kallio, Wolf Kankare, Veli-Matti Ural, Esa Niskanen, Lauri Ahtinen, Sami Nyyssölä ja Avi Heikkinen.

Sunnuntai 25.11.

Sunnuntain ohjelma järjestetään Kulttuuritalo Valveella. Elokuvateatteri Studiolla järjestettävässä Sarjakuvapitchauksessa ennakkoon ilmoittautuneet taiteilijat pääsevät esittelemään projektejaan raadille, joka koostuu sarjakuvakustannusalan ammattilaisista. Raadin jäsenet: Kirsi Kinnunen (Sarjakuva-agentti, Ranska), Mattias Elftorp (Tusen serier, CBK), Stine Spedsbjerg (Forlaget Fahrenheit), Petteri Oja (Zum Teufel) ja Vesa Kataisto (Arktinen Banaani).

Sunnuntain ohjelmaan kuuluvat myös lapsille ja nuorille suunnattu tapahtuma, jossa sarjakuvan tekijät piirtävät valkokankaalle omia hahmojaan ja kertovat niiden syntytarinoita. Tapahtuma on osa Lasten kulttuurikaupunki Oulun ohjelmistoa ja se järjestetään Konst O. Delissä Kulttuuritalo Valveella. Lisäksi sunnuntain ohjelmistoon kuuluu sarjakuvan akateemista ohjelmistoa tutkimusten, taustojen ja metodien merkeissä. Norjalaisen sarjakuvataiteilija Sigbjørn Lilleengin järjestämä ilmainen mestarikurssi tarjoaa sukelluksen sarjakuvan saloihin. Kurssin aiheena on sommittelu ja flow sarjakuvasivua suunnitellessa.

Oulun Sarjakuvafestivaali on erinomainen tilaisuus tavata sekä kotimaisia, että ulkomailta saapuvia sarjakuva-alan harrastajia ja ammattilaisia. Tapahtuma tarjoaa loistavat välineet oman kontaktiverkoston laajentamiseen.

Oulun sarjakuvakeskus

 
Käyntiosoite: Hallituskatu 7, Oulu
Postiosoite: PL 42, 90015 Oulun kaupunki
 
Oulun Sarjakuvakeskus on avoinna ke-pe klo 12-18 ja la klo 12-16.
 
Tervetuloa!